6 HARJOITTELU

6.1 HARJOITUSVUOROT

Harjoitusvuorot anoo kausittain Seurakoordinaattori. Kaikille joukkueille pyritään saamaan tarpeellinen määrä harjoituksia. Kun harjoitusvuorot on jaettu, voivat joukkueet halutessaan vaihtaa vuoroja keskenään. Siitä tulee ilmoittaa myös Valmennuskoordinaattorille.  Kun joukkue ei käytä harjoitusvuoroa ja on tietoinen siitä hyvissä ajoin (viimeistään viikkoa ennen), laitetaan sähköpostin välityksellä tieto muille joukkueille vapaasta vuorosta. Jos muilla joukkueilla ei ole tarvetta kyseiseen vuoroon, on siitä ilmoitettava seurakoordinaattorille viimeistään kolme päivää aikaisemmin. On erittäin tärkeää, että käyttämättömät vuorot muistetaan perua. Jos jokin joukkue toistuvasti unohtaa vuoron perua, voidaan joukkueen vuorot määräajaksi perua. Tämä käytäntö sen takia, ettei koko seura joudu kärsimään yhden joukkueen takia.  Harjoituspaikkojen yhteystiedot löytyvät liiteosiosta.

6.2 HARJOITUSPAIKAT

Imatran Urheilutalo toimii pääharjoittelupaikkana seuran ikäkausijoukkueille. Urheilutalolla jokainen käyttäjä maksaa harjoituskerrasta yhden euron käyttömaksun. Urheilutalolla on käytössä oheisharjoitteluun painisali, juoksusuora, voimistelusali sekä punttisali. Oheisharjoittelupaikkoja voi tiedustella suoraan Urheilutalolta. Salibandyn pelaaminen on ehdottomasti kielletty muualla kuin palloilusalissa. Voima käyttää Urheilutalon iltavuoroista suurimman osan, joten käytöstapoihin ja siisteyteen tulee erityisesti panostaa, jotta hyvät suhteet säilyisivät Urheilutalon henkilökuntaan. Jos saliin ei tule ketään oman vuoron päätyttyä, tulee laidat purkaa pois, eikä olettaa että joku niitä vielä illalla käyttää.

Tainionkosken Työväenopiston liikuntasali, Mansikkalan Lukion liikuntasali sekä Vuoksenniskan Lukion liikuntasali toimii pääsääntöisesti kerhojen sekä nuorimpien ikäkausijoukkueiden harjoittelupaikkana.

Ruokolahden Liikuntahallista anotaan vuoroja seuran käyttöön kausittain. Joukkueet voivat myös itsenäisesti kysellä vuoroja Ruokolahdelta. Ruokolahden liikuntahalliin mahtuu täysikokoinen salibandykenttä (40x20)

6.3 HARJOITUSMÄÄRÄT

Seuraan on luotu tavoitemäärät kunkin ikäluokan harjoittelumääristä niin kesäharjoitteluun kuin kilpailukaudellekin. Niitä määriä pyritään noudattamaan, jos vain vuoroja on riittävästi saatavilla. Taulukko löytyy valmennusoppaista. On myös otettava huomioon muiden lajien harrastaminen. Jos esimerkiksi pelaaja pelaa jalkapalloa kesäkauden, toimii jalkapallo hyvänä harjoitteluna myös salibandyä ajatellen.

6.4 OHEISHARJOITTELU

Oheisharjoittelussa voidaan käyttää alueen muita seuroja ja heidän ammattitaitoja hyväkseen. Liiteosiosta löytyy muiden alueen seurojen yhteystietoja. Kausisuunnitelmaa luodessa kartoitetaan myös se, minkälaista oheisharjoittelua kyseiselle kaudelle halutaan tuoda.